top of page

Over mijn project

Mijn naam is Kasper Schonewille. In 2018 studeerde ik onder begeleiding van prof. Paolo Giacometti met de hoogste onderscheiding af aan het conservatorium van Düsseldorf. Ik ben concertpianist en gepassioneerd tekenaar en deze combinatie bracht mij bij een bijzonder verhaal.

 

Dit verhaal heeft betrekking op de componist Felix Mendelssohn. In eerste instantie natuurlijk gegrepen door zijn prachtige muzikale oeuvre. Dat oeuvre zette mij op het spoor naar de achtergronden van deze meester componist. In deze zoektocht ontdekte ik niet alleen de componist maar ook de tekenaar Felix Mendelssohn.

DSC_1336_edited.jpg
Kaart%20Schotland_edited.jpg

Tijdens de vele reizen die Mendelssohn maakte nam hij altijd zijn schetsboek mee. Alles wat hij tegenkwam dat tekende hij. En zo kwam ik uit bij zijn bijzondere reis naar het indrukwekkend mooie Schotland in 1829.

 

Aan de hand van zijn tekeningen was deze reis volledig te reconstrueren. Om Mendelssohn echt te leren kennen pakte ik mijn spullen en vertrok ik met heel veel vragen naar Schotland.
 

Ik wil weten wat hem aanzette tot zijn belangrijkste werken, de Schotse symfonie en de Hebriden-ouverture. Waarom wilde hij naar Schotland? Wat inspireerde hem daar? En wat doet dat tekenen met een musicus.

 

Inmiddels ben ik terug uit Schotland en heb ik de opnames ook al achter de rug. De opnames vonden plaats in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Op de cd komt onder andere een eigen pianotranscriptie van de monumentale Hebriden-ouverture te staan. 

Dunollie%20castle_edited.jpg

Dankzij alle antwoorden die ik kreeg tijdens mijn reis naar Schotland kon ik komen tot deze transcriptie. Binnenkort staat mijn concertvleugel symbolisch onder de naam Mendelssohn in het Concertgebouw. Dat is voor mij heel bijzonder. Maar het meest bijzonder is dat ik dankzij deze verdieping Felix mag zeggen. Felix, mijn goede vriend.

 

Al mijn bevindingen en ontdekkingen zullen in het cd-boekje te zien zijn. Alsmede de tekeningen van Mendelssohn en die van mijzelf.

  • Twitter
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social Icon
  • Facebook Social Icon

info@kasperschonewille.nl  |  06 3802 6483

bottom of page